dieter för 60-talets man

På 1960-talet var alkohol och cigaretter fortfarande nära på hälsoprodukter. Cigaretter kunde med fördel användas för att stilla sötsuget och alkohol gjorde en bara glad. 1964 publicerade Robert Cameron en bok som hette “Drickandet – mannens kost”. Kosten var ganska enkel. Inta låg nivå av kolhydrater, hög nivå av proteiner och så mycket whisky, gin, vodka eller annan form av destillerad sprit som du vill. Med denna diet garanterades en smalare och smärtare midja. Men – och det lade bocken inte nämnvärt värde vid – även leversjukdomar.
Det finns en lång rad dieter. Och de har avlöst varandra under hela 1900-talet. Uppfinningsrikedomen har ofta varit lika förundransvärd som korkad. I viss mån har forskning lett fram till nya rön om vad som egentligen bildar fett och vad som gör dig smal – men i grunden är det samma princip som varit självklar för människan i alla tider. Om du äter mycket och rör dig lite då går du upp i vikt. Om du äter mindre och rör dig mer – då går du ner i vikt. Sedan kan man göra detta på mer eller mindre sunda sätt. Exemplen ovan tillhör de mer osunda sätten.
Svältkost och bandmask är också effektiva viktminskningsmetoder – men osunda, farliga och kortsiktiga. En bandmask kan leda till följdsjukdomar och svältkost kan bryta ner din kropp och hjärna på ett sätta att dessa aldrig återhämtar sig.
Vill du läsa om hur du går ner i vikt på ett sunt och varaktigt vis, gå in på http://www.viktexpert.se.

Comments are closed.