Fritidshus

När man tänker på fritidshus, tänker man kanske mest på en mysigt belägen stuga där man kan slappna av, och kanske ha en trädgård eller odling. Dock på senare år är fritidshus närapå jämställt med ett riktigt hus. Förr fanns det oftast endast utedass till fritidshusen, idag är det nästan givet att det ska finnas toalett inomhus – om än kanske i form av en mulltoalett.

El, tv, rinnande vatten och till och med bredband börjar också bli något som dagens fritidshusägare inte kan klara sig utan och därför finns i flertalet fritidshus.Trots all komfort som dagens ägare av fritidshus vill ha så är ett fritidshus ändå enklare än en villa. Ytan är oftast mycket mindre och fritidshuset saknar både vind och källare utan står på en s.k. torpargrund och har endast en form av loft där man kan lägga isolering eller enklare förvaring.
Oftast är fritidshuset beläget i ett fritidshusområde eller kolonistugeområde, eller ute i naturen vid en sjö eller i skogen.

Att bygga sitt fritidshus – eller renovera ett objekt – kräver ju en del färdigheter och är kanske inget man ger sig på om man inte har erfarenhet. Dock finns möjligheten att köpa hela sitt fritidshus färdigt, i ett stycke som levereras med lastbil. Det vanligaste är dock att man köper ett befintligt fritidshus, som varit ägt av någon tidigare. Det är dock alltid en fördel att vara händig då ett fritidshus kräver en hel arbete , inte bara skötsel av trädgård – med allt vad det innebär –, det är också själva målning, reparationer, snickeri osv. www.husvärderaren.se

Comments are closed.