Lägenhet utomlands

Drömmer du om att köpa en lägenhet utomlands. Kanske någonstans längs med Medelhavskusten där det är milda vintrar och varma somrar garanterat fyllda med solsken? Med en lägenhet utomlands har du möjlighet till att lära känna en annan kultur med allt vad det innebär. Du får testa på den lokala maten, träffa befolkningen samt uppleva deras sedvänjor och kanske förbättra dina språkkunskaper.

Visst låter allt detta härligt men före du faktiskt köpt din lägenhet utomlands är det mycket du måste tänka på. Först ska du bestämma i vilket land du vill köpa din lägenhet. Ska bostaden ligga centralt i en stad eller så nära stranden som möjligt? Har ni barn som fortfarande går i skolan och då skulle behöver byta? Ska din lägenhet utomlands fungera som semesterbostad eller åretruntbostad? När du tagit alla dessa beslut är det dags att du kontaktar en lokal fastighetsmäklare samt en lokal jurist som kan hjälpa dig i din köpprocess både med att boka visningar samt den juridiska biten.

Före du köper lägenhet utomlands ska du vara helt säker på att du hittat din drömbostad. Köp därför aldrig en lägenhet utomlands före du själv har varit på plats och inspekterat den. Du bör även vara försiktig när du skriver på kontrakt för en lägenhet utomlands eftersom de oftast endast är skrivna på det lokala språket. Det kan vara lätt att du blir lurad om du inte kan språket men för att minimera risken så bör du ta med någon som kan översätta åt dig.  http://www.bostadsvarderaren.se

Comments are closed.