Lån, det korta steget som är så långt

Det korta steget som är så långt
Det kan verka vara ett kort steg att ta ett steg från gatan och in i en butik, men från att vara försäljare som jobbar på gatan till att vara en försäljare som jobbar i butik – är steget gigantiskt.
I staden Carapegua i Paraguay jobbar Mrs Roly som försäljare. Hennes arbetsplats är gatan. Jobbet kräver stora offer, eftersom hon måste arbeta oavsett väder. Och hon kan inte välja att stanna hemma någon dag om vädret skulle vara dåligt, för hennes familj är beroende av att hon gör sitt yttersta varje dag. Hon kämpar för att hennes barns ska få det om själv inte fick som barn.
Hennes dröm är att en dag kunna få tillgång till en lokal att bedriva sin försäljning ifrån, vilket skulle förbättra hennes möjligheter att bedriva sin verksamhet väsentligt – samt att förverkliga sina ambitioner för sina barn. Hon skulle dock behöva förbättra sin vinst genom att sälja större kvantiteter. Hon skulle behöva ett lån för detta. Men att få ett lån som helt medellös kvinna i Paraguay är i stort sett omöjligt. Ingen vill lån ut pengar till någon utan pengar.
Dock kommer hon att få ett lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet.
Med det lånet kommer hon att köpa lakan, täcken, filtar och andra produkter att sälja.
Behöver du själv ett lån hittar du bra lån till bra räntor på http://www.alfabanken.se.

 

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.