Låna när vanliga banker säger nej

Ja, vad gör man då? När man av olika orsaker får nej av bank efter bank för ett lån. De olika orsakerna kan vara av de mest skilda slag och behöver inte ens innebära betalningsanmärkningar eller arbetslöshet. Det kan vara en sådan enkel sak som att man gjort för många förfrågningar på lån – utan att ens ha tagit dem – så blir man svartlistan för lån.
I Kongo bor en kvinna som heter Naboti. Hon är 28 år gammal gift och mamma till 2 små barn. Hennes man är lärare. Hon försörjer sig på att sälja skor och har hållit på med denna verksamhet i över 3 år.
Hon skulle behöva ta ett lån för att investera i sin verksamhet genom att köpa in 25 par skor. På detta sätt skulle hon få möjlighet att utöka sin verksamhet och göra större vinster och därmed i förlängningen säkra sina barns framtid. Dock står hon inför samma problem som många fattiga kvinnor i Kongo tampas med; banker vill inte ge dem lån. Fattiga kvinnor anses inte kreditvärdiga oavsett sammanhang – och därför får hon blankt nej från alla långivare.
Dock kommer hon nu att få ett lån från  Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet och äntligen kan hon genomföra sina investeringsplaner.
Är du också i en situation där du behöver ta ett privatlån, men får nej överallt, ska du prova www.norrbanken.se för ett lån.

Comments are closed.