Och mitt hjärtat kommer att fortsätta

“My heart will go on” hette Celine Dions monsterhit som var ledmotivet till filmen Titanic från 1998. En av de mest framgångsrika filmerna genom tiderna. Och vilka kunde stå emot denna episka historia och kärlekshistoria. Även om delar av historien givetvis var påhittad. Båten sjönk verkligen, men huruvida Jack and Rose verkligen fanns på riktigt kan man nog ifrågasätta starkt. Och det smycke som figurerade i filmen – och som den åldrade Rose släppte ner i vattnet i slutet av filmen – var också något som aldrig existerat. Det var ett smycke som gjorts till filmen utan verklig förlaga.
Dock inspirerade den till en verklig efterlaga. En känd smyckestillverkare i London – Asprey & Garrad – har med filmens halsband som förlaga gjort verklighetens “Heart of the ocean”. Reproduktionen är gjord i riktiga pärlor och en hjärtformad ceylonsafir på hela 170 karat.
Slutpriset som någon stor – och rik – fantast av filmen fick betala vara hela 3,5 miljoner dollar. Så i detta fall var det filmen som överträffade verkligheten, för att sedan verkligheten skulle kunna överträffa filmen.
Om du älskar smycken och vill frossa i vackra och eleganta smycken så behöver du i och för sig inte punga ut med sådana fantasisummor för att få ditt lystmäte stillat. Om du går in på www.smycke.eu så hittar du massor av fina och prisvärda smycken. Här finns smycken från en lång rad tillverkare och märken. Och du lär komma betydligt billigare undan än 3,5 miljoner dollar.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.