Olika typer av vinterjackor

När vintern är på väg, har många för vana att plocka fram sin vinterjacka. Men efter flera vintersäsonger måste du så småningom ersätta din vinterjacka. Vad du kan göra innan du beger dig till gallerior eller shoppar på nätet, är att bestämma vad för slags jacka du söker. Här är några typer av vinterjackor som finns på marknaden. Fundera över vilken typ som passar just dig bäst.

Skepparkavaj

Denna typ av jacka skapades ursprungligen för marinen 1830. Den är gjord av kraftig ull och har oftast svart eller blå färg. Numera finns skepparkavajer i olika färger och material. De har oftast två rader med tre knappar vardera.

Trenchcoat

Trenchcoats finns med både enkel- och dubbelknäppning. Har den bra foder, kan den även användas vid kallt väder. Denna typ av jacka bärs av både män och kvinnor.

Bomberjackor

Detta är en populär typ av vinterjacka. Den har blixtlås, och resår vid ärmslut och nedre delen av jackan. Bomberjackor kan vara av olika material, såsom läder, ull och bomull.

Fodrade jackor

Dessa är gjorda för extremt kallt väder. Jackorna är vanligtvis fodrade med gåsdun. De är idealiska för utomhusbruk och vid vintersporter som skidåkning.

Besök www.canadagoosejacka.se om du vill shoppa bra vinterjackor på nätet

Comments are closed.