Söker du lån

Söker du lån precis som Inyagaruzi Group i Rwanda?
Vilka är Inyagaruzi Group i Rwanda kanske är det första du frågar dig. Det är en sammanslutning av bönder i en by i Rwanda som gått ihop för att få bättre stabilitet i sin verksamhet. Tillsammans söker de ett lån av hjälporganisationen Kiva.
Kiva är en internationell hjälporganisation som ger Lån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Målet är att de som tar lånen ska få hjälp att hjälpa sig själva. Därför handlar det inte om bistånd utan om lån. Men lån med rimliga räntor och inte de ockerräntor som lokala långivare ofta tar.
Ledare för Inyagaruzi Group är Germain. Han är 36 år gammal och är gift med tre barn i åldern 3 och 8 år. Han äger ett jordbruk som i första hand odlar upp och säljer ris. Han bedriver även en liten butik som har öppet på förmiddagarna. Germain har för närvarande fyra personer för att hjälpa honom
Germain har begärt ett lån från Kiva för att kunna köpa mer gödsel för sina odlingar och mer ris att odla och sälja. Med vinsten förväntar han sig att spara pengar för sin framtid och att återinvestera den i sin verksamhet.
Likheten mellan dig och Germain i Inyagaruzi Group kanske inte är så stor som man kan tro. Förmodligen söker du också efter en långivare som vill ge dig ett lån till en så bra ränta. Och som Svensk kan du börja leta på låneansökan.se om ex låneansökan billån.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.