Spanskt, gammalt och internationellt modernt

Balenciaga räknas som en av de bästa handväsktillverkarna i branschen. Balenciaga grundades av Cristóbal Balenciaga, en baskisk designer. Dess nuvarande Creative Director är Alexander Wang. Han har ett rykte som en Couturier av kompromisslös standarder och blev kallad “Befälhavaren för oss alla” av Christian Dior.  Hans bubbelkjolar och udda, feminina – men ändå ultramoderna – former blev till Balenciagas kännetecken. The House of Balenciaga ägs numer av det franska multinationella företaget Kering.
Cristóbal Balenciaga öppnade sin första butik i San Sebastián, Spanien 1918 och kunde snart utvidga verksamheten till filialer i Madrid och Barcelona.  Den spanska kungafamiljen och aristokratin bar hans design – men när det spanska inbördeskriget tvingade honom att stänga sina butiker, flyttade Balenciaga till Paris.
Balenciaga öppnade sin Parisbutik på Avenue George V i augusti 1937 och hans första modevisning presenterade design starkt påverkad av den spanska renässansen.  Balenciagas framgångar i Paris var nästan omedelbar. Inom två år hyllade den franska pressen honom som en revolutionär och hans design var mycket eftertraktad. Idag har Balenciaga etablerat sig som en av de ledande inom sitt område i modevärlden och som en av de bästa i sin bransch är Balenciagas väskor väldigt eftertraktade och därmed också dyra i sin exklusivitet. Du kan dock få tag på väskor från Balenciagas till en bättre pris än normalt om du letar dig fram till  www.vaskmodeller.se. Utöver väskor från Balenciaga hittar du här även väskor från många andra märken och tillverkare. Alla givetvis till ett fördelaktigt pris.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.