Telefonlån

Smålån, SMS-lån, snabblån och telefonlån, kärt barn har många namn. Telefonlån, som vi kommer att kalla det fär, har blivit otroligt populära under de senaste åren och allt fler banker och låneinstitut erbjuder telefonlån och människor nyttjar tjänsten mer än någonsin.

Låg lånesumma, ingen insats, snabb utbetalning, kort kredittid och hög ränta kännetecknar telefonlånet. För en del är det här ett alldeles utmärkt lånealternativ när det gäller att låna några tusen tills lönen trillar in på kontot den 25. Ofta får man pengarna redan dagen efter att man har ansökt, snabbt och enkelt. Dessutom slipper man att ta sig iväg till banken.

Det är därför lätt att man, trots att man innerst inne vet att man inte kommer att kunna betala tillbaka, tar ett telefonlån. Många som har tagit telefonlån skjuter på återbetalningen och hamnar slutligen hos Kronofogden på grund av att lånen som var så enkla att ta har växande räntekostnader som inte kan betalas. Under ett år kan räntan komma upp i flera 100 procent och det är inte meningen. Dessa lån ska betalas av snabbt, nästan lika snabbt som man fått dem, åtminstone inom en månad. Det är först när denna typ av lån används på detta vis som det är förmånligt. Du ska vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige sedan minst två år tillbaka för att få ta lån.

Se till att ta med räntan för dina telefonlån i deklaration, för du har rätt att göra ränteavdrag för kostnaden av dessa lån, det lönar sig. www.kreditgivningen.se

Comments are closed.