Upptäck kosmopolitisk Bryssel

Upptäck kosmopolitisk Bryssel! Den belgiska huvudstaden är både ett förtrollande och prisvärt resmål. Idag kan du flyga direkt från Stockholm, Göteborg eller Malmö till Zaventem. Om du väljer lågprisbolaget Ryanair flyger du in till Charleroi, just utanför staden. Om du är flexibel vad gäller utresedatum är det oftast enklare att hitta billigare biljetter under veckodagarna. Detsamma gäller hotellrum. Var noga med att angivna priser inkluderar skatter och övriga avgifter innan du bokar. Om du vill spara pengar ta då god tid på dig och jämför priser från olika sajter, exempelvis Travellink, Seat 24, Skyscanner och Lastminute. På http://www.bryssel.org  hittar du allt om resor till Bryssel. Här har vi ställt samman information om färdmedel, hotell, restauranger och sevärdheter samt diverse tips om shopping och uteliv.

För den som vill undvika flyget finns både buss och tåg. Ett flertal bolag arrangerar resor till Bryssel. I vissa fall betalar du endast för själva färden, andra har satt samman paket som inkluderar guidade turer, hotell samt vissa måltider. Var noga med att kontrollera vad du får för pengarna innan du skickar in din beställning. Exempel på bolag som kör till Bryssel är Swebus och Eurolines. Tågförbindelserna är också goda. När du bokar tågbiljett bör du alltid kontrollera hur många byten du måste göra. Det kan som bekant vara ganska besvärligt att släpa runt tunga resväskor på stationer fyllda av stressade resenärer.

I en stad som Bryssel hinner man tyvärr sällan med att göra allt det man föresätter sig. Ofta tvingas man välja ett par aktiviteter. Gå till www.bryssel.org och läs mer om det vackra Bryssel!

This entry was posted in Resor.

Comments are closed.