Var hade vi varit idag utan Atari 2600?

Om du inte är född åtminstone så tidigt som sent 60-tal så har du nog inte ens hört talas om Atari 2600. Är du yngre och hade fått se ett gammalt exemplar av denna speldator så hade du nog tittat upp på den som med beundran och nostalgi blickar på den, och betraktad den personen som fullständigt efterbliven. För med dagens mått mätt är Atari 2600 inte bara gammalmodig, den är fullständigt värdelös. Du kan ta den billigaste och träligaste mobiltelefon idag, och har en mer fullfjädrar spelmaskin än Atari 2600. Men 1977, när datorn kom, revolutionerade den fullständigt marknaden för spelkonsoler för hemmet.
Innan dess fanns datorer och spelkonsoler som tillät att man spelade ett spel – maximalt två. Med Atari 2600 kunde man spela ett obegränsat antal spel. Innan hade man kunnat spela spel typ Pong (en prick som rör sig över skärmen som ska hindras från att åka ut från skärmen). Nu kunde man spela alla möjliga sorters spel.
Atari 2600 var föregångaren till alla de spelkonsoler vi köper idag som Wii, Playstation 2, Xbox och så vidare. De härstammar alla från filosofin som byggde Atari 2600.
Vi tar många saker för givna idag vad det gäller teknik och elektricitet – och den ständiga utvecklingen.
Elektricitet är något som driver all den teknik vi använder dagligen och som ständigt blir dyrare. Vi är på många sätt beroende av elen och de priser som sätts på den.
Gå därför in på http://www.elpris.biz för det bästa priset.

Comments are closed.